Krop og sind når du rammer de 50 år

Sidste år fyldet jeg 50 år og fejrede det med familie og gode venner. Min fantastisk kone Hala sørgede for at vi alle havde en hyggelig aften. Hala er 10 år yngre end mig og måske er det hemmeligheden i at jeg holder ung og folk tit tager fejl af min alder, eller måske er det min livstil og kærligheden til livet og min omgang med yngre venner der driver ungdommen i mig.

50 år og takket være min smukke kone Hala som holder mig ung og frisk

Der sker en del ting når man springer fra 40 til 50 år, både med krop og sind, og især hvis man er en store livsnyder som mig og ikke den sporty type så begynder vægten og knogler at plage. Hårvæksten de forkerte steder, mere hår i skæg, næse, øre,  og mindre hår i hovedet. Det væreste er trangen til at tisse et par gange om aften taget til, mindre søvn og flere powernaps.  

Jeg begyndte for et år siden at træne i et fitnesscenter men det er ikke mig, jeg skal motiveres og træne med andre så begyndte jeg med at træne wing chun og shit det var hårdt at starte, for kondien var helt i bund men et halvt år efter fik jeg mere styrke, bedre kondi og lyst til at træne mere, så tvang min gode ven Mathias mig til at løbe med ham to gange om ugen – det gik godt et stykke tid og så begyndte jeg at finde på undskyldninger som han mente jeg kunne skrive en hel bog om.

Wing Chun træning, før dovnskabet havde taget over

Jeg har ikke trænet eller løbet i et halvt år og kan mærke det på min slap og dovne krop og jeg ved ikke hvor jeg skal finde motivationen til at starte igen, har trænet to gange siden nytår og faldet fra igen, øv øv. Mit råd til dig manden i 30’erne, tag dig sammen spis sundt og træn din krop ellers koster det dyrt når du ramme de 50.

Men der er flere positive ting der sker i sindet ved de 50 år, du bliver mere balanceret og afklaret, mere tænksom og mindre overfladisk og hvis du gør som mig, dyrk noget spændene i din fritid, vær omringet af et selektivt gruppe af venner, helst yngre end dig, forkæler dig selv, går op i dit udsende og tøj helst med ungdommeligt stil så burde du ligne en 40 årig når du rammer 50.

PS. Ingen skam at mænd bruger tid på kropspleje osv og jeg har en fin kasse med alt min mandlig grej til barbering og andet samlet.

Mandekassen, sådan en burde alle mænd have.

jeg ved ikke hvor gammel denne abe er men sådan føles det nogen gange at være halvtreds og tilfreds.