Tobak kærlighed


Jeg elsker tobak, alt slags tobak, cigaretter, cigar, pibetobak osv. Jeg startede med at ryge da jeg var 11 år, meget tidligt ift. gennemsnittet, men mine venner i folkeskolen var et par år ældre end mig, og de byd på den første smøg i frikvarteret, og så gik det stærkt med at puffe smøger. Begge mine forældre var rygere og jeg havde nem adgang til gratis smøger som jeg stjal med stor forsigtighed og præcision.

En af min teen-age venner introducerede mig til pibe da jeg var 14 år og det var mere legitimt at ryge pibe end cigaretter, de voksne betragtede det som et forbipasserende fænomen og det gav mig nye tobakoplevelser og nydelse. jeg husker at jeg røg mærket CLAN.

Jeg har røget samtlige cigaretmærker, men må indrømme at verdes bedste smøg er Prince, men engelske cigaretter som Dunhill er absolut på min topliste. Derudover så ryger jeg alt hvad der er tobak i, især lækre cigarillos, cerutter og selvfølelig cubanske cigar. Her er et lille udpluk af min cigar beholdning.

Disse to mærker er absolut mine favoritter inden for cigar

Rocky Patel Vintage 1992

COHIBA BLACK PEQUENOS

For ca et år siden begyndte jeg småt at ryge pibe igen og blev total besat af piber og pibetobak. Mine gode venner pibemageren Børge Blume Jensen og tobak og spiritus pusheren Mathias Mathisen gav mig det rigtige skub og jeg har i dag næsten lagt cigaretterne på hylden til fordel for piben. Har i dag en fin samling af håndlavede piber og næsten alle typer piber. En pibe for en hver lejlighed.

Og pibetobakken er en her anden historie. Når man er nybegynder så prøver man det hele, og jeg har svaghed for søde sager så jeg ryger mest aromatiske blandinger, men har på det sidste kastet mig ud i lidt mere rene tobakker, Mandetobakker som Børge Blume siger. Min absolut favorit aroma tobak er Kentucky Bird som er blandet med rosenblade og Jock Scott som har et sødt vanilje/whisky smag.

Ellers så er det bare om at eksperimentere selv med at blande tobakker og smag – min egen MuftiChe tobak indholder rester af tobak blandet med anis olie og rosenblade.

Jeg køber min tobak både i kiosker og speciale butikker men også på nettet hos en amerikansk pipe og tobak shop som har et fremragende udvalg.
www.smokingpipes.com

Her er et lille udvalg af blanede pibe tobakker, både aromatiske og rene tobakker. God røg.
PS. til cigaret rygere – stop det og ryg pibe isted for, det er meget hyggeligere og bedre. Spørg hvis du har spørgsmål til det.

Glemte at nævne at jeg også har designet nogle piber som to pibemagere har lavet, så hvis du kunne tænke dig din egen unik pibe så sig til. Denne her er lavet af den dygtige Børge Blume Jensen http://www.bbjpiber.dk